RUIM 30 JAAR ERVARING

Bel of mail voor advies

TACKER GARANTIE

Tot wel 7 jaar garantie

EIGEN REPARATIEDIENST

In geval van nood staan we klaar!

PRODUCT OP VOORRAAD?

Vóór 13.00 besteld, morgen in huis

Pneumatische tackers

Wanneer er met flinke spijkers ofwel ringnagels of coilnails gewerkt gaat worden, stapt men automatisch over op de pneumatische tacker. Een handtacker voldoet dan niet meer. In de pneumatische tackers kunnen diverse ringnagels of spijkers op rol worden gebruikt. Aangezien het assortiment van Tackerplein zeer uitgebreid is, is er voor elke situatie een oplossing. Naast de ringnagels of stripnagels, heeft Tackerplein ook brads, nieten en krammen in haar programma. Ook de maten brads, nieten en krammen lopen zeer uiteen. Naast de pneumatische tackers is inmiddels ook een uitvoering leverbaar met gasvullingen en accu. Dus wanneer u onverhoopt niet over stroom of perslucht kunt beschikken, zijn dit ideale oplossingen.

Hoe werkt een tacker?

Allereerst vuur je een hamer niet af, maar sla je ermee. Dit geldt ook voor pneumatische hechtapparatuur. Je slaat er bevestigingsmiddelen mee in een werkstuk.

De hamer wordt vervangen door de slagpen/zuiger en de slagkracht van de hamer wordt vervangen door de slagkracht van de slagpen/zuiger. U hoeft niet in uw broekzak naar bevestigingsmiddelen te graaien. Deze worden namelijk automatisch door een veer of zuiger in de neus van de tacker geplaatst.

Pneumatische hechtapparatuur is geen toverij. Het werkt doordat een bepaalde hoeveelheid lucht snel van het ene deel van het apparaat naar het andere deel verplaatst wordt. Alle tackers werken ongeveer op dezelfde manier, dat wil zeggen, ze slaan of klinken een bevestigingsmiddel vast.

Sommige tackers bevatten een contactelement dat tegen het hout aan gedrukt wordt voordat u de trekker kunt indrukken. Dit heeft echter geen invloed op de manier waarop de lucht door het apparaat verplaatst wordt.

Een coilnailer werkt iets anders. Coilnailers bevatten een toevoerzuiger die met behulp van lucht uit het onderste gedeelte van de behuizing de volgende spijker pakt en vervolgens door een terugslagveer terugschiet.